Camel Spider

Camel Spider, 0 / 5 (0 votes)

thumb_csuszdacska.jpgIsmét kimúlt egy urban legend… Az angolul Camel Spider (tevepók) latinul: Syndaesia sp.  “nap elől menekülő” névre hallgató pókféle a Közel-Keleti sivatagaiban honos, de megtalálható az Egyesült Államokban és Mexikóban is. Az amerikai közvélemény az első iraki háború során ismerte meg őket, az interneten keresztül terjesztett levelek azonban már akkor is tele voltak valótlan megállapításokkal.

A tevepók egyáltalán nem akkora, mint a kép sugallja. A fenti fotón két pók látható, ráadásul a kompozíció is megtévesztő. Ha a háttérben álló katona lábához viszonyítunk, valóban hatalmasnak tűnik az állat, de ha a jobb alsó sarokban lévő katona kabátujját nézzük, már egyáltalán nem. Ez az állat éjszakai életet él, tehát emberrel nem nagyon találkozik..

5-16 km/órás sebességgel rohan, nem igaz viszont az 1 méter magasra ugrás, sem az, hogy ez a pókféle sikongatna, (nincs hangja) A tevepók áldozatait nem érzéstelenítő segítségével cserkészi be, (nem termel ilyet) nincs mérge, emberhúst nem eszik, legfeljebb más kisebb pókokat, gyíkokat vagy kisebb madarakat. Az áldozatát erős csáprágóival pusztítja el.

A youtube-n a camel spider nevét beírva sok érdekes videót találunk erről a lényről..

← Vissza