Bárka Tube jubileum

Bárka Tube jubileum, 0 / 5 (0 votes)

Most egy éve annak, hogy a Bárka Gyülekezet honlapján elkészítettem a Bárka Tube médialejátszó jelenleg is működő változatát. A cél az volt, hogy találjak egy legális, ingyenes forrást, amelyet azután megfelelően szabva beillezkedik a bárka-koncepciójába.

Ez röviden: 8mp pufferelés (előtöltés), .flv formátum, nézhető minőség, kis méret, akadásmentes lejátszás. Ezenkívül fontos volt a gyorsaság is, hiszen nem ritka, hogy a délelőtti Istentisztelet délutánra már nézhető a honlapon. A lejátszó szabadon formázható, és a flashvars-ök segítségével nagyon kellemesen beállítható.

A multimédia center forrása egyből belopta magát a szívembe, és gyorsan át is írtam e107-re (a fordítást, plusz a középső lejátszót írtam én, valamint a menüből felugrasztható lejátszót), és feltettem a kondagépre ide, lassan eléri az ezredik letöltést.

A Bárka Tube jellemzői: nagy fájlokból egészen kicsik, amelyek azért még élvezhető minőségűek, például egy 2,5Gb-os egy órás igehirdetés konvertálás után 178Mb méretű, ami kisebb mint tíz százaléka az eredetinek. Jellemző, hogy jelenleg 112db-os film-állomány mellet a teljes elfoglalt tárhely 5,5Gb méretű, ez becslés alapján kb: 4000-perc istentisztelet, dicsőítés, és egyéb filmanyag, ez kb:3-napig folyamatosan nézhető. A fő fejlesztési irány mindenképpen aspektál a megnövekedett sávszélességekre, (és persze az erősebb gépekre), és HQ minőségben folytatom a fejlesztést, elsősorban a jóminőségű fullscreen videokép lesz fontos, és a szoftveresen erősített hang, ugyanis nagyon kell erősíteni a hangot ezekhez a videókhoz.

Aki konvertál,  annak ajánlom a Total Video Convertert, ami nagyon jó minőségű beállításokat tesz lehetővé, szoftveres hangerősítő is van benne, valamint kötegelve is dolgozhatunk a fájlokkal, így nem kell állandóan a nyakán ülni, egy csokorban elvégez mindent. Perszee fizetős, de valamit valamiért. Én a feltöltést vagy puttyal, vagy winscp-vel csinálom, ezek derék módon megőrzik a .part fájlokat, tehát ha megszakad a feltöltés, akkor újracsatlakozáskor folytatni tudja, ahol abbahagyta (ja és védett fájlátvitel sem utolsó szempont). A fejlesztésbe természetesen beletartozik egy tárhely-konverter is, amelyik röptiben tud a feltöltött avi-ból flv-t csinálni, azonban ez még igencsak tipegős, és a beállítási-konfigurálási problémák miatt nem tudom mikor válik szalonképessé.

barka_film.png
← Vissza